Mákos linzer meggy lekvárral

Tejmentes, tojásmentes és gm linzer - Suhajda Anita receptje
Mákos linzer meggy lekvárral
230 gramm Doves Farm Önkelesztő lisztkeverék
70 gramm kukorica liszt
100 gramm porcukor
200 gramm Liga margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál psyllium
1,5 evőkanál darált mák
"Az összetevőket elmorzsolom, majd gombóccá gyúrom. Lefóliázom, és a hűtőben pihentetem néhány órát. A ragacsos massza nagyon szépen összeáll, rizslisztes nyújtólapon kinyújtom és kiszaggatom. Nagyon jól kezelhető tészta. Sütőpapíros tepsibe teszem és kb 10 percig sütöm 180 fokon. Langyosan megkenem lekvárral, ekkor még roppanós, de másnapra megpuhul.
Nálunk nagy sikere van "


Megjegyzések