2017. december 15., péntek

Diós kocka az ünnepekre

"Gluténmentes, tejmentes isteni diós süti 😊
Hetekkel ezelőtt elmentettem Kis Dóri receptjét, és tudtam, hogy az ünnepekre (na jó kicsit előbb 😊) el fogom készíteni ezt az édességet. Kicsit a mi ízlésünkre formáltam "
Suhajda Anita receptje

Suha😊Diós kocka 
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
4 ek. darált dió
4 ek. (130 gramm) Doves farm fehér kenyér liszt
1 cs. gluténmentes sütőpor
30 ml víz
Összekeverem a diót, lisztet, sütőport.
6 tojás sárgáját felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az előbb említett keveréket és 30 ml vízzel higítjuk. Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszához. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók:
25 dkg Liga margarin
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 ek. forró víz
1,5 dl növényi tejszín (Schlagfix vegán habkrém nem cukrozott, végre ilyen is van 😁)
3 dl növényi tej
1 zacskó gm és tejmentes pudingpor (vaníliás) 
3 dl növényi tejben sűrű pudingot főzök, majd kihűtöm. A vajat és a porcukrot jól elkeverem. 3 evőkanál forró vízzel összekeverem a diót, majd hozzáteszem a cukros margarint és a pudingot is. Amikor egynemű a massza, akkor felverjük a tejszínt és hozzáadjuk a krémhez.
A félbevágott piskótát megkenjük a krémmel. Pirított tört dióval és tejszínes karamellel díszítettem. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése