2017. november 6., hétfő

Gluténmentes New York Cheesecake

Hozzávalók: (20 cm-es átmérőjű tortaformához)
az alaphoz:
250 g gluténmentes háztartási keksz
100 g vaj

krém: 50 dkg krémsajt
13 dkg cukor
3 ek Doves Farm alapliszt
3 tojás
2 dl tejföl

sós karamell öntethez: 200 g cukor
90 g vaj (szoba hőmérsékletű)
120 ml tejszín (szoba hőmérsékletű)
4 só

Elkészítés:
1. Olvasszuk fel a vajat, majd törjük össze a kekszet. Ha már kellően széttörtük akkor hozzákeverjük az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a tortaforma aljába és oldalába. (ha nem állna össze, akkor nyugodtan tegyünk hozzá még vajat)
2. A krémsajtot kikeverjük cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet is. Azután a tejfölt, épp csak addig keverjük amíg homogén nem lesz, hogy ne legyen levegős. Ráöntjük a kekszalapra és mehet 170 fokon, légkeverésen 50 percre a sütőbe.
3. A cukrot megolvasztjuk, amikor már kicsit sötétebb színe van, hozzáadjuk a vajat és a sót elkeverjük jól, majd mehet a tejszín hozzá. Krémes állagot kell kapnunk.
4. Mikor a torta kihűlt és a karamell sem folyós már, elkenjük a tortán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése