Klasszikusok: Fanta szelet

Most egy remek klasszikus receptet választottunk.

Az eredeti recept.

Mi gluténmentesítettük ezt, a lisztet Doves Farm sütilisztre cseréltük.

(gyors recept 50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc)

Hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
7 db tojás
7 ek cukor
6 csapott ek Doves Farm sütiliszt
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
1 ek napraforgó olaj
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert reszelt citromhéj
A tetejére:
7 dl szénsavas narancsos üdítőital
2 csomag vaníliás pudingpor
4 ek cukor
1 ek citromlé

Elkészítés

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, azzal is egy kicsit verjük. Végül a tojások sárgáját keverjük bele. A sütőport és a kakaót elkeverjük a liszttel, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Megsütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Sűrű szűrőn áttörjük a túrót (én botmixerrel pépesítettem).
A 20 dkg margarint és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a pépesített túrót. Ízesítjük reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral. Az egészet jól kikeverjük.
Fanta tető: 2 cs pudingot és a 4-5 ek. cukrot kevés üdítővel simára keverjük.
A többi fantát felforraljuk a citromlével, és sűrű krémesre megfőzzük benne a pudingot. Langyosra hűtjük.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet, és a krém tetejére a fantát. Hűtőben tároljuk.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 38x40 cm
költség: 1100 Ft
elkészítettem: 4 alkalommal


Megjegyzések