2017. október 9., hétfő

5 tipp a Doves Farm lisztekhez

A következő tippeket a Doves Farm gyártójától kaptuk, hogy Ti is a legjobbat hozzátok ki lisztjeinkből!

1. Miben különbözik a gluténmentes kenyér a hagyományos kenyértől?
A glutén hiánya azt jelenti hogy nem szükséges begyúrni. Kövessük a receptet és a mennyiségeket figyelmesen, és emlékezzünk, hogy a "tésztánknak" nedves állaga kell legyen. Inkább hasonlít egy palacsintatészta állagára mint egy hagyományos kenyérére.

2. Tudok csinálni gluténmentes kenyeret Doves Farm lisztből kenyérsütő gépben is?
Igen, van egy remek receptünk hozzá! Amelyet ITT találsz.

3. Hogyan tudom elérni a gluténmentes kenyeremnél, hogy ropogós héja legyen?
A gluténmentes kenyér struktúrája folyamatosan változik amíg szeletelhető nem lesz, szóval sütés után hagyjuk kihűlni mielőtt felvágjuk. Ha a külseje sötétnek és kérgesnek tűnik, tekerjük a kenyeret egy tiszta konyharuhába ezidőre. Másik lehetőségként, kenjük át egy kis olvasztott vajjal amikor kivesszük a sütőből.
Ha gépet használunk és a kenyér külseje túl világos, akkor legközelebb válasszunk egy olyan programot ami tovább süti.

4. Meddig tartható el a gluténmentes kenyerem?
A legjobb még aznap fogyasztva. Ha nem esszük meg az egészet még aznap, tegyük a fagyasztóba,akár egészben, akár szeletelve. A fagyasztott szeletek utána már mehetnek egyből a pirítóba ha szükség van rájuk.

5. Hogyan frissítsem fel a gluténmentes kenyerem?
Tehetjük a pirítóba vagy akár a mikrohullámú sütőbe is pár másodpercre. Ha már szárazabb az állaga, akkor készülhet belőle akár zsemlemorzsa is.


Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése