Almás-diós tekercs

Hozzávalók:

300g Doves Farm önkelesztő lisztkeverék
200ml laktóz mentes tej. 
4g dr oetker porélesztő
csipet só
30g cukor
1 tojás sárgája és 
1 egész tojás a kenéshez
1 evőkanál olaj

 A fahéjas-almás-diós töltelékhez: 
100 g olvasztott vaj,
1 csomag vaníliás cukor, 
100 g porcukor, 
1 púpos evőkanál őrölt fahéj meg egy kávéskanál az almához
 egy marék darált dió

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, majd összekeverjük a lisztet, a sót, az egy tojássárgáját és az olajat.
Amíg kel a tészta, összekeverjük a töltelékhez a hozzávalókat. 
Kinyújtjuk a tésztát és elegyengetjük a tölteléket és feltekerjük. Ha ez kész,megkenjük a tetejét a felvert tojással. Mehet a sütőben amíg szép színt nem kap.







Megjegyzések