Osztrák csokoládétorta


Ez valami mesés és egyszerű és gyors és nagyon hamar elfogy. Nem lehet abbahagyni és betelni vele.
Az elkészítése nagyon egyszerű és 60 perc alatt kész is van.

Hozzávalók:
250 g gluténmentes étcsokoládé
170 g margarin
6 db tojás
200 g kristálycukor
30 g Doves farm önkelesztő sütemény liszt
csipet só
tálaláshoz ízlés szerint tejszínhab, fagylalt vagy akár gyümölcs

Elkészítés:

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, a tepsi alját sütőpapírral kibéleljük. A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáforgatjuk a csokoládét, a lisztet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A masszát a formába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű még nedves, de már nem folyós. A tészta sütés közben megemelkedik, teteje megrepedezik, hűlés közben összeesik.
Formában hagyjuk hűlni

Megjegyzések