Zsemle almarosttal

 Kohári Évi zsemle receptje következik:

Hozzávalók 5 db aprócska zsemléhez:

  • 200 g doves farm fehér kenyérliszt
  • 250 ml langyos víz
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 10 g almarost
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:
A cukros, langyos vízben felfuttattam az élesztőt.Közben a száraz hozzávalókat összekevertem.Keverőgép dagasztó spiráljával egynemű tésztát dagasztottam az olaj hozzáadásával.Olajos kézzel apró zsemléket formáztam, és 1 órát kelesztettem letakarva meleg helyen.
200 fokon 20 percet, majd 180 fokon még 25 percet sütöttem.
Sülés után rácson hűtöttem ki.
A belseje nagyon puha, a héja finoman ropog.


Megjegyzések