Házi készítésű sós ropi

Hozzávalók:

  • 80 g joghurt/kefír
  • 80 g napraforgó olaj
  • 130 g liszt Doves Farm Önkelesztő Süteményliszt
  • 2 tojás
  • nagy csipet só
  • csipet cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál édesnemes vagy füstölt őrölt paprika
  • dekorsó, vagy szezámmag

Elkészítése:
A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.)
Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk.
Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép arany barnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek.

Köszönjük Kohári Évinek a receptet!:)


Megjegyzések